Administrator
Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a participat, miercuri 10 ianuarie 2018, la manifestarile ce marcheaza împlinirea a 543 de ani de la stralucita victorie contra turcilor a lui ªTEFAN CEL MARE, domn al Țarii Moldovei, în cadrul celebrei Batalii de la Podul Înalt-Vaslui (10 ianuarie 1475). Evenimentul s-a desfasurat la Ansamblul Monumental din satul Bacaoani, comuna Muntenii de Jos, judetul Vaslui, unde a fost tinuta o slujba religioasa, s-au depus coroane si jerbe de flori si a avut loc un ceremonial militar la care au participat militarii Brigazii 15 Mecanizate “Podul Înalt” Iasi.
La acest eveniment au fost prezenti prefecti, presedinti de consilii judetene, primari, conducatori ai muzeelor de istorie din Regiunea Moldovei, precum si reprezentanti ai institutiilor deconcentrate.
Despre batalia de la Podul Înalt s-a spus ca a fost cea mai mare înfrângere pe care a suportat-o o armata musulmana în confruntarea cu o oaste crestina. Au fost capturati patru comandanti turci. Batalia de la Podul Înalt este una dintre cele mai impresionante victorii pe care Stefan cel Mare le-a obtinut în razboaiele sale cu otomanii.

Close Search Window