Administrator

    Consilierii judeteni au aprobat în sedinta extraordinara de astazi, 6 august 2018, Studiul de oportunitate si indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de Dotare a infrastructurii Ambulatoriului de Specialitate Adulti si Copii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. Proiectul pentru achizitionarea aparaturii, în valoare de aproape 10,5 milioane de lei va fi depus spre finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale.
Documentatia prevede dotarea cu aparatura de specialitate în toate sectiile cheie aflate în cladirea Ambulatoriului de Adulti, la Pediatrie dar si Maternitate.
     În acord cu Strategia de Dezvoltare Durabila a Judetului Bacau în perioada 2009-2021, investitiile în infrastructura de sanatate sunt prioritare dat fiind faptul ca au în vedere îmbunatatirea calitatii vietii din comunitatile judetului. În Bacau, infrastructura de sanatate si servicii medicale  s-a restructurat semnificativ dupa 2007, proces care s-a concretizat prin închiderea unei unitati spitalicesti, reorganizarea celor ramase în functiune, precum si trecerea treptata a majoritatii serviciilor de sanatate catre sectorul privat.
     În municipiul Bacau, principalul furnizor de servicii de sanatate la nivel judetean este Spitalul Judetean de Urgenta Bacau care integreaza Ambulatoriul de Specialitate Adulti si Copii.
Dat fiind faptul ca infrastructura privata de sanatate a început sa se dezvolte din ce în ce mai mult în ultimii ani pe fondul insuficientei investitiilor si reformelor din sistemul public, în Bacau, serviciile medicale sunt asigurate atât de sistemul public de sanatate, reprezentat în special prin laboratoare medicale, cabinete de specialitate, farmacii si centre de transfuzie cât si de investitii private din sectorul medical. Astfel, în ultimii ani, reteaua de cabinete medicale de familie, farmacii si cabinete stomatologice a fost aproape complet preluata de domeniul privat. Acesta este motivul pentru care SJU Bacau si-a propus sa doteze Ambulatoriul de Specialitate Adulti si Copii cu aparatura moderna, la standarde europene, care sa echilibreze piata serviciilor medicale din municipiul Bacau în favoarea pacientilor si a calitatii actului medical.
Mai trebuie subliniat faptul ca, la nivel regional, în functie de numarul de paturi, judetul Bacau ocupa locul 2 în regiune, dupa Iasi, cu un procent de 16%, conform datelor Institutului National de Statistica.

Close Search Window