Administrator

    Marti, 06 noiembrie 2018, la Sala Mare a Consiliului Judetean Bacau a avut loc lansarea proiectului „Educatia, o sansa pentru fiecare”, implementat de ªcoala Gimnaziala Speciala „Maria Montessori” Bacau.
    Proiectul este finantat în cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritara „Educatie si competente”, Componenta 1, programul „ªcoala pentru toti” si va fi derulat în parteneriat cu Centrul ªcolar de Educatie Incluziva nr. 1 Bacau, ªcoala gimnaziala „Octavian Voicu” Bacau, D.G.A.S.P.C. Bacau si Centrul Român pentru Educatie si Dezvoltare Umana Bucuresti.
    Prin activitatile propuse se are în vedere reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului la o educatie de calitate pentru un numar de 516 copii vulnerabili din punct de vedere socio-economic. Dintre acesti copii, 391 au cerinte educationale speciale si provin din învatamântul prescolar, scolar primar si secundar din scolile de profil bacauane.
    Vor fi asigurate servicii si programe destinate prevenirii si reducerii parasirii timpurii a scolii pentru copiii grupului tinta dar si programe pentru cresterea capacitatii profesionale a personalului didactic si a personalului de sprijin din scolile partenere. „În ceea ce ma priveste, din perspectiva anilor petrecuti în sistemul D.G.A.S.P.C pot spune ca proiectul se adreseaza unor nevoi specifice, financiare si emotionale cu care se confrunta multe familii din judet, aflate în situatii vulnerabile. Tocmai din aceste ratiuni, în calitate de presedinte al Consiliului Judetean Bacau voi sprijini mereu aceste initiative care vin în întâmpinarea nevoilor copiilor, dar si a familiilor acestora”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.
    Valoarea totala a proiectului este de peste 5 milioane de lei, din care aproape 4,3 milioane reprezinta cofinantarea U.E., diferenta fiind acoperita din grant de la bugetul national si din cofinantarea beneficiarului.
 

Close Search Window