Administrator


Premierul Viorica Dancila s-a aflat, vineri, 5 octombrie 2018, într-o vizita de lucru în judetul Bacau, analizând stadiul lucrarilor la obiectivul de investitii ,,Regularizare albie râu Slanic – în zona localitatilor Târgu Ocna si Slanic Moldova, judetul Bacau”.
Prim-ministrul a fost însotit de ministrul Transporturilor, Lucian Sova, ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes si ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, iar la fata locului, directorul general adjunct al A.N „Apele Române”, Dorel Dume, a prezentat stadiul executiei, caracteristicile tehnice, scopul si alte detalii referitoare la acest obiectiv.
Reprezentantii Guvernului României au fost întâmpinati de senatorul Dragos Benea, subprefectul judetului Bacau, Valentin Ivancea, Silviu Ionel Pravat, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, directorii SGA Bacau, Sectiei Drumuri Nationale si alti membri ai Comitetului judetean pentru situatii de urgenta, precum si de primarii din Slanic Moldova si Tg. Ocna.
”Monitorizam cu atentie stadiul executiei pentru refacerea obiectivelor distruse sau afectate de inundatiile din vara. Am alocat în Guvern banii necesari pentru refacerea lor în regim de urgenta, astfel încât viata, bunurile oamenilor si obiectivele sociale din zona sa nu mai fie puse în pericol de viituri în perioadele ploioase ale anului”, a afirmat seful executivului.
Valoarea investitiei este de 3,9 milioane de lei, aceasta fiind aprobata de Guvern, cu finantare în regim de urgenta,  prin H.G. nr. 582/2018. Termenul de finalizare a lucrarilor este luna decembrie 2018.
Ordonatorul principal de credite este Ministerul Apelor si Padurilor iar autoritatea contractanta este A.N „Apele Române”, prin Administratia Bazinala de Apa Siret.
Aceasta investitie este necesara pentru ca, în cazul unor noi precipitatii abundente, lucrarea poate fi afectata pe o lungime mult mai mare fata de situatia actuala, implicând costuri de refacere substantial mai mari si efecte colaterale majore.
Obiectivul de investitii ,,Regularizare albie râu Slanic – în zona localitatilor Târgu Ocna si Slanic Moldova, judetul Bacau”, este oportun pentru ca distrugerile provocate de râul Slanic, în cazul deteriorarii apararilor de maluri, pot afecta major drumul de acces în statiunea turistica Slanic Moldova, gospodariile din zona adiacenta malurilor, precum si obiectivele turistice de interes local si national dezvoltate în zona.

Close Search Window