Administrator

    Consiliul Judetean Bacau a fost prezent, în perioada 8-11 octombrie 2018 la cel mai mare Târg de Investitii din Europa, ExpoReal Munchen, Germania. Delegatia, condusa de vicepresedintele Adrian Popescu, însotit de reprezentanti ai directiilor de specialitate din  Consiliul Judetean si ai Universitatii V. Alecsandri a avut numeroase întâlniri cu investitori dar si participari la conferinte dedicate României, atât în cadrul ExpoReal cât si la Consulatul General al României la Munchen sau la Camera Mestesugarilor din Bavaria.
    Astfel, în prima zi a Târgului, vicepresedintele Adrian Popescu si Valentin Zichil decanul Facultatii de Inginerie al universitatii bacauane au fost invitati sa participe la o întâlnire de lucru organizata la standul Regiunii Metropolitane Ruhr, pe tema posibilitatilor de colaborare si parteneriat între Regiunea Ruhr si Regiunea Nord-Est. Tot luni, 8 octombrie, cu începere de la ora 17.00 a avut loc conferinta dedicata României unde au participat atât investitori prezenti la eveniment cât si presa economica germana si reprezentanti ai municipalitatilor din landurile germane. Judetul Bacau s-a facut remarcat la aceasta prezentare prin potentialul turistic, economic dar si ca atractivitate pentru investitori datorita centrelor de afaceri si locatiilor (HIT Hemeius si Centrul de Afaceri si Expozitii).
    Marti, 9 octombrie a continuat seria întâlnirilor si vizitelor la standurile coexpozantilor, printre investitorii care s-au aratat foarte interesati de portofoliul bacauan de proiecte numarându-se companii din Marea Britanie, Turcia, Germania si Franta.
    Un moment deosebit a avut loc miercuri, 10 octombrie, la Consulatul României la Munchen unde judetul Bacau a fost invitat sa participe la Gala excelentei în business, eveniment dedicat României si oferit de Iulia Ramona Chiriac, Consul General al României în Bavaria. Printre participanti s-au remarcat Sebastian Metz, presedinte al Camerei de Comert Româno-Germane din Bavaria, Paula Pîrvanescu, ministru secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Florica Chirita, presedinte al Camerei de Comert din Timisoara.
    În cea de-a patra zi a deplasarii, delegatia bacauana s-a aflat la Camera Mestesugarilor din Bavaria unde au avut loc discutii punctuale cu investitori referitoare la proiectele ce ar putea fi finantate. Printre cele care au suscitat interes maxim se afla Pârtia de schi Slanic Moldova, Aqua Park Magura, extinderea Hit Park Hemeius dar si crearea de parcuri eoliene.

Close Search Window