Administrator





    Timp de patru zile, în perioada 17-19 octombrie 2018, Bacaul a fost capitala culturala nationala prin manifestarile ce au avut loc în cadrul Simpozionului National de Estetica. Aflat la cea de-a XXIII-a editie, evenimentul, organizat de Centrul de Cultura „George Apostu” s-a desfasurat sub genericul «Timp si fictiune». Organizatorii au dorit ca, în editia din acest an, dedicat Centenarului Marii Uniri, Simpozionul National de Estetica sa marcheze legaturile culturale, artistice, istorice si literare dintre cele mai importante regiuni ale României, prin ample manifestari care sa contribuie la constientizarea eforturilor, sacrificiilor si talentului pus la temelia constructiei nationale.
    Simpozionul a debutat miercuri, 17 octombrie 2018, când începând cu ora 17.00, la sediul Centrului de Cultura «George Apostu» a avut loc vernisajul expozitiei artistului plastic Tudor Zbârnea – «Dispersie Temporala». Evenimentul a fost însotit de lansarea albumului de arta Tudor Zbârnea, editat cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Bacau.
    Vineri, 19 octombrie, Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacau a fost gazda Conferintei Nationale de Estetica, ale carei lucrari au avut loc sub acelasi generic – «Timp si fictiune». Cu acest prilej au sustinut alocutiuni acad. Alexandru Boboc si actorul Dorel Visan, iar în cadrul spectacolului cartii a avut loc prezentarea volumelor «Genurile biograficului» si «Fictiunea jurnalului intim» de acad. Eugen Simion.
    Tot vineri, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal «Bacovia», a avut loc lansarea albumului omagial «Dorel Visan. Cântecul trecerii», urmata de ceremonia de decernare a Marelui Premiu „George Apostu”, actorului Dorel Visan. Momentul decernarii premiului a fost urmat de spectacolul «Vai, epoca mea!», sustinut de Dorel Visan iar artistul Alexandru Tomescu a concertat la celebra sa vioara Stradivarius Elder Voicu, alaturi de  care, a scris povestea unor concerte si turnee memorabile în ultimii ani.
    Anvergura evenimentelor culturale a fost completata de o larga participare din partea oficialitatilor din cadrul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, autoritatilor publice locale, a scriitorilor, academicienilor, artistilor plastici si actorilor din tara si din Republica Moldova.

Close Search Window