Administrator


 

 

 

Festivalul “Enescu – Orfeul Moldav”- ampla si de traditie manifestare care si-a propus integrarea marilor opere  muzicale în circuitul viu al prezentului, stimularea artei componistice si interpretative, o mai buna cunoastere si valorificare a creatiei enesciene, se desfasoara în perioada 30 august – 2 septembrie, la Sala “Ateneu” din Bacau si la Tescani, sectia  “Dumitru si Alice Rosetti Tescanu” a Muzeului National “George Enescu”.
Primul concert are loc joi, 30 august, ora 18,30 la Sala “Ateneu”. Invitatul Filarmonicii este maestrul Petre Sbârcea – personalitate reprezentativa a vietii muzicale românesti, senior al artei dirijorale, care va conduce orchestra în lucrari de R. Wagner, R. Strauss si în paginile Suitei a III-a pentru orchestra, Sateasca, definitivata de Enescu la Sinaia, în anul 1938.
Solistul serii, Mihai Ungureanu – pianist de incontestabila valoare si rezonanta cariera artistica, va interpreta Dansuri românesti pentru pian si orchestra de Dinu Lipatti.
În 31 august, Bucharest Festival Orchestra, dirijata de Cristian Lupes, la Tescani, de la ora 19,00, cu un program pe care îl itinereaza în tara, pâna în luna noiembrie, pentru care a ales  lucrari de L. Danceanu, B. Bartok si Octuorul enescian.
1 septembrie la Tescani – ora 17,00, un recital cameral al Duo-ului Capriccio, dedicat memoriei prozatorului Doru Kalmuski, însotit de o expozitie cu lucrari de pictura si sculptura, selectate de Gabriela Ilas. La pian, Mihaela Spiridon si Ozana Kalmuski Zarea, cu lucrari din repertoriul clasic si romantic, acompaniate de lectura Suzanei Macovei, actrita a Teatrului Regina Maria din Oradea.
Ultima seara de Festival, 2 septembrie ora 17,00, ce încheie a XXXIX-a editie, îi are ca protagonisti  pe prim-violoncelistul Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti, Dan Cavassi, acompaniat de Sorin Dogariu – conferentiar universitar si solist al Filarmonicii din Arad,  cu lucrari de  Enescu, Debussy si Schumann.

 
Close Search Window