Administrator




Luni, 18 martie 2019, a fost semnata Conventia de colaborare între UNICEF, Judetul Bacau, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul ªcolar Judetean si Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bacau. La eveniment, în calitate de parti semnatare ale documentului, au participat si UAT Moinesti, Buhusi, Colonesti si Horgesti, localitati selectate pentru initierea si implementarea proiectului „Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate în judetul Bacau – model 2.0”.
Printre participanti s-au aflat Philippe Cori, director regional adjunct pentru Biroul UNICEF Europa si Asia Centrala, Gabriel Vockel, reprezentant adjunct al UNICEF România, Adrian Popescu, vicepresedinte Consiliul Judetean Bacau, Ciprian Popa, director general Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Bacau, Alin Nastase, director executiv Directia de Sanatate Publica Bacau, Alexandrina Scortanu, director  Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bacau, Valentin Vieru, primar Primaria Municipiului Moinesti, Vasile Zaharia, primar Primaria orasului Buhusi, Iancu-Valentin Mîrzac, primar Primaria comunei Colonesti, Gheorghe Cioroaba, primar Primaria comunei Horgesti.
Proiectul pilot de „Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii” implementat în perioada 2015-2018 s-a bucurat de rezultate remarcabile la nivelul comunitatilor în care s-a derulat, fapt ce a determinat replicarea acestuia în urmatorul interval de timp. Un numar de 20 de comunitati locale si-au manifestat interesul de a se implica si a continua furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatilor, scopul fiind reducerea marginalizarii si excluderii sociale a diferitelor categorii vulnerabile. În acest sens, s-a decis crearea a 4 centre zonale care sa presteze si sa deserveasca comunitatile aflate în proximitate, acoperind astfel toate cele 20 de comunitati care si-au manifestat interesul. Cele patru centre zonale vor fi Moinesti (care va deservi grupul tinta din cadrul UAT Moinesti, Zemes, Asau, Scorteni, Balcani, Beresti-Tazlau), Buhusi (pentru comunitatile din Buhusi si Blagesti), Colonesti (care va deservi si UAT Motoseni, Lipova si Dealu-Morii) si Horgesti (pentru zonele Ungureni si Corbasca).
Proiectul se va adresa copiilor (cu vârste între 3-15 ani) si tinerilor (cu vârste între 16-24 ani) aflati în risc de saracie si excluziune sociala dar si parintilor/tutorilor/altor membri ai familiei copiilor/tinerilor aflati în risc de saracie si excluziune sociala. Tot printre grupurile tinta se numara si profesionistii, voluntarii si membrii comunitatii care lucreaza cu aceste grupuri defavorizate.

Close Search Window