Administrator

Am luat cunostinta de comunicatul *)  dat publicitatii de conducerea PNL Bacau, luni, 10 februarie  si – pentru o corecta informare a opiniei publice – facem urmatoarele precizari clarificatoare:

1.    Procedurile de vacantare a mandatelor celor 3 consilieri judeteni PNL au urmat prevederile legale în vigoare. Astfel, la 23 decembrie 2019, s-a aprobat proiectul de hotarâre vizând încetarea mandatului consilierului judetean PNL Liviu Miroseanu, înainte de termen, ca urmare a demisiei acestuia. În aceeasi zi, Consiliul Judetean a comunicat hotarârea de vacantare atât domnului Liviu Miroseanu, cât si PNL Bacau.
2.    La data de 30.01.2020, Consiliul Judetean a aprobat proiectele de hotarâre vizând aprobarea încetarii mandatelor de consilieri judeteni pentru consilierii Claudiu Nastase si Mihai Mititelu, fiind comunicate hotarârile de vacantare ca în cazul lui Miroseanu, inclusiv persoanelor în cauza.
3.    Cele trei proiecte de hotarâre mentionate anterior au fost aprobate si cu votul consilierilor judeteni ai PNL, iar cei 3 consilieri demisionari au primit personal comunicarile de vacantare asa cum rezulta si din înscrisurile de la compartimentul Registratura.
4.    Nu este vina Consiliului Judetean ca adresa si datele de contact consemnate pe site-ul de internet oficial al organizatiei judetene PNL Bacau sunt inexacte. Era de datoria si responsabilitatea exclusiva a PNL Bacau sa actualizeze aceste date si sa notifice o eventuala schimbare a adresei oficiale de corespondenta. Pe de alta parte, cei 3 demisionari aveau datoria, în propriul interes, sa înstiinteze organizatia din care fac parte cu privire la comunicarea hotarârilor de vacantare.
5.    PNL Bacau nu a fost privat de validarea a trei noi consilieri judeteni, asa cum eronat se afirma în comunicat. Precizam ca PNL Bacau a transmis catre CJ adresa cu cei 3 supleanti cu doar doua zile înainte de sedinta extraordinara din 7 februarie 2020, ordinea de zi fiind deja comunicata alesilor.
6.    Conducerea organizatiei judetene a PNL Bacau avea suficient timp, începând din decembrie 2019, sa transmita catre CJ adresa cu înlocuitorii consilierilor judeteni demisionari. Nu pot formula propuneri de înlocuitori alte organizatii politice în numele PNL Bacau si nu cu doua zile înainte de sedinta, atât timp cât mandatul consilierului Miroseanu a încetat cu aproape doua luni în urma.
7.    Activitatea administrativa a judetului Bacau, precum si activitatea comunitatilor locale nu poate sta dupa programul si dispozitia/indispozitia conducerii PNL Bacau, ale carei superficialitate si lipsa de implicare sunt, de fapt, adevaratele cauze care au dus la situatia creata.
8.    Pe aceasta cale, îl somam pe presedintele PNL Bacau, Ionel Palar, sa renunte la a pasa propria raspundere pe umerii CJ Bacau, atâta vreme cât prevederile Codului Administrativ, precum si vacantarea celor 3 mandate de consilieri judeteni erau cunoscute de liberali sau trebuiau sa fie cunoscute.
9.    În mod iresponsabil, dupa modelul instituit de guvernarea PNL, sefii liberali din judetul Bacau ameninta cu blocarea activitatii administrative a comunitatilor locale, prin contestarea în instanta a hotarârii CJ din 7 februarie, prin care s-au alocat fonduri catre primariile din judet. Rationamentul obtuz al PNL Bacau va conduce la blocarea investitiilor derulate în comunitatile din judetul Bacau, inclusiv de catre primariile conduse de primari PNL!
10.    În loc sa invoce motive de fatada, menite a ascunde propria superficialitate si nestiinta, Ionel Palar ar fi trebuit sa lectureze Codul Administrativ pe care l-a si votat în Parlament. Sau sa puna pe altii sa-i citeasca si sa-i explice.
Presedinte,
SORIN BRASOVEANU

 

*) PNL ataca bugetul judetului în Justitie

Close Search Window