Administrator


Joi, 13 iunie 2019, la sediul Consiliului Judetean Bacau a avut loc o întâlnire de lucru în vederea evaluarii programelor încheiate sau aflate în curs de desfasurare, din domeniul protectiei sociale, propuse de fundatia SERA România. La întâlnire au participat Philippe Leveque, directorul general al Asociatiei ”CARE Franta”, Frederique Kaba, Dominique Ayrault, Thierry Hergault si Helene Gomes, reprezentanti ai Fundatiei Abbe Pierre, reprezentanti ai Fundatiei Sera si ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

 

Au fost prezentate proiectele implementate în parteneriat de cele doua institutii, cu rezultate relevante pentru comunitatile judetului. Astfel, în 2018, aproximativ 180 copii din 76 de familii au beneficiat, în cadrul proiectului ”Copiii au dreptul la familie”, realizat împreuna cu Fundatia Hope and Homes for Children, de un pachet de servicii care a implicat consiliere, sprijin material, educatie, facilitarea accesului la servicii medicale, educare pentru îngrijirea copilului si igienizarea spatiului de locuit.

 

„Prioritatile proiectelor noastre înseamna apropierea de cetatean si de comunitate si integrarea socio-profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie sociala”, a subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.
Proiectele dezvoltate de Fundatia Sera în parteneriat cu DGASPC Bacau au un caracter inovativ pentru ca abordeaza preventia si integrarea într-o maniera unitara si se adreseaza atât adultilor si copiilor.

 

Ideile de proiecte dezvoltate împreuna cu Fundatia Sera au fost promovate în cadrul grupurilor de lucru organizate la nivel national si unele dintre ele s-au materializat în initiative legislative. Astfel s-a realizat multiplicarea si diseminarea rezultatelor pozitive si a exemplelor de buna practica la nivel national.

 

Un alt proiect care, chiar daca la început a fost privit cu reticenta, pe masura derularii s-a bucurat de un real succes atragând din ce în ce mai multi beneficiari este „Prevenirea sarcinii nedorite si reducerea numarului de copii abandonati”.

 

Implementat în perioada 2016 – 2018, proiectul se adreseaza femeilor care se afla în situatia de a-si abandona copilul si care solicita ajutorul D.G.A.S.P.C. sau altor institutii si celor care au abandonat unul sau mai multi copii cât si adolescentelor aflate în sistemul de protectie al D.G.A.S.P.C.

 

Proiectul a avut drept scop organizarea si functionarea în subordinea DGASPC a unei echipe mobile de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educatie contraceptiva si planning familial, scaderea incidentei sarcinii nedorite în rândul adolescentelor, reducerea numarului de copii abandonati/institutionalizati, reintegrarea sociala, familiala, scolara si profesionala a femeilor care intra în categoria beneficiarilor directi ai proiectului, cresterea gradului de implicare a comunitatii locale si a celorlalte institutii ale statului.

 

Close Search Window