Consiliul Judetean Bacau, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPC) Bacau, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau, UNICEF România si Wella Professionals au inaugurat joi, 22 septembrie 2016, Atelierul de Formare „Investitia în educatia continua a copiilor si a adolescentilor contribuie la cresterea incluziunii sociale, iar o astfel de oportunitate cum este cea oferita de proiectul «Învat, stiu, pot!» cu siguranta va schimba destine.”, a declarat dl. Sorin Bîrladeanu, Director DGASPC Bacau.
Wella Professionals, una dintre cele mai importante marci de produse profesionale pentru îngrijirea parului, colaboreaza cu UNICEF, cea mai mare organizatie din lume care promoveaza drepturile copilului, pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor vulnerabili, prin formarea abilitatilor de viata, cursuri de coafura si mentorat. DGASPC Bacau a pus la dispozitie spatiul în care se desfasoara activitatea atelierului, iar AJOFM Bacau va sprijini adolescentii, absolventi ai cursurilor de formare, sa îsi gaseasca un loc de munca. Astfel, Atelierul de Formare „Învat, stiu, pot!” din Bacau reprezinta un excelent exemplu de parteneriat public – privat.
„Proiectul «Învat, stiu, pot!» este inovator si permite DGASPC sa completeze pachetul de servicii sociale asigurat în prezent adolescentilor si tinerilor aflati în situatie de vulnerabilitate. Investitia în educatia continua a copiilor si a adolescentilor contribuie la cresterea incluziunii sociale, iar o astfel de oportunitate cum este cea oferita de proiectul «Învat, stiu, pot!» cu siguranta va schimba destine.”, a declarat dl. Sorin Bîrladeanu, Director DGASPC Bacau.
„Centrul pe care îl lansam astazi este un bun exemplu de parteneriat public-privat care poate aduce beneficii multiple. Adolescentii care sunt în sistemul de protectie a copilului si cei din familii vulnerabile se pot pregati în meserii care sunt cautate pe piata muncii si angajatorii vor avea de unde sa recruteze forta de munca bine pregatita. Implicarea institutiilor de la nivel judetean este, de asemenea, esentiala pentru a putea continua si extinde astfel de actiuni. UNICEF în România promoveaza aceste parteneriate care aduc solutii simple si de succes, cu implicarea tuturor actorilor de la nivel local.”, a afirmat Eduard Petrescu, Coordonator Programe UNICEF în România.
Atelierul inaugurat joi este cel de-al treilea de acest gen din Moldova, primul fiind în Vrancea, al doilea, la Piatra Neamt.