Administrator


 

 

     Ziua Imnului este un moment emotionant pentru toti românii iar bacauanii au demonstrat ca stiu sa celebreze cum se cuvine acest moment.
     În Piata Tricolorului, în prezenta unui public numeros, autoritatile judetului au asistat la slujba oficiata cu acest prilej, au rostit discursuri si au intonat, împreuna cu audienta, imnul national.
     ”Ascultat de fiecare data cu emotie, Imnul României a fost si va ramâne o calauza sfânta pe drumul devenirii noastre. Acest cântec revolutionar poarta o profunda semnificatie istorica, este o creatie cu adânc rasunet în constiinta neamului românesc, fiind imnul fraternitatii. Îi auzim acordurile cu diferite prilejuri – Ziua Nationala a României, Ziua Drapelului, Ziua Eroilor si a Veteranilor de Razboi, la marile competitii sportive sau în alte evenimente cu semnificatii istorice deosebite, când, drapelul Romaniei se înalta pe cel mai înalt catarg, iar ecoul sunetelor sale trezesc în noi sentimente profunde de mândrie, speranta si unitate.
     Chemare si strigat, plâns si bucurie, mântuire si speranta, îndemn la lupta si îmbratisare frateasca, “Desteapta-te, române” devine un simbol exponential.
Imnul,  parcurge istoria  principatelor române, prin câteva din numele definitorii – Mihai, Stefan, Corvine... având un continut adecvat fiecarei epoci si depanând o bogata si impresionanta istorie. Între versurile de o încarcatura istorica emotionanta si melodie exista o simbioza care transpuse în limbaj muzical dau o semnificatie aparte oricarei manifestari publice din care reiese clar nesecatul dor al românilor spre libertate. Aceste lucruri sunt sfinte pentru noi românii si trebuie sa respectam valorile exprimate prin versurile imnului pentru ca nu este vorba doar de trecutul nostru este vorba despre viitorul nostru, despre vremuri pentru care ne trebuie întelepciune si capacitate de efort pentru a le depasi. Sunt valori care ne definesc identitatea noastra ca natie. Vorbim de patriotism, despre respectul fata de simbolurile nationale – drapelul, stema si imnul, care dainuie de peste veacuri peste hotarele vechii Dacii, iar noi, traitorii acestor meleaguri avem obligatia sa le pretuim asa cum se cuvine si sa le transmitem generatiilor urmatoare ca un adevarat arc peste timp, asa cum ne-au lasat cu limba de moarte ilustrii nostri înaintasi
”, a subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Close Search Window