Administrator


ªcoala a început mult mai bine în acest an, pentru aproape 51.000 de copii bacauani din mediul rural.
Luni, 14 septembrie 2009, cu prilejul deschiderii unui nou an scolar, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, a fost, împreuna cu oficialitati locale din comunele Balcani si Agas, în mijlocul elevilor din mediul rural. Cu aceasta ocazie, a fost prezentat proiectul multianual “Ghiozdanul scolarului”, care este finantat de catre CJ Bacau, cu scopul de a sprijini elevii care învata în mediul rural. ”Am initiat acest program înca din 2008 si iata ca, în 2009 venim în sprijinul tuturor copiilor care învata în mediul rural, cu ghiozdane complete. Sper ca si la anul, si peste doi, trei ani, acestea sa fie pe bancile tuturor elevilor”, a afirmat Dragos Benea în discursul sau.
Una dintre destinatii a fost scoala din Cosnea (comuna Agas), situata într-un sat izolat, unde copiii trebuie sa parcurga aproximativ 30 de km dus-întors, pentru a merge la scoala.
Presedintele Dragos Benea a luat parte, alaturi de acesti copii, la ceremonia de deschidere a anului scolar. Conducerea scolii s-a aratat încântata de faptul ca ideea lui Dragos Benea s-a concretizat în beneficiul copiilor. “Suntem cu totii bucurosi, atât noi, cadrele didactice, cât si elevii acestei scoli, pentru acest ajutor din partea Consiliului Judetean Bacau. Speram sa avem un an scolar mai bun”, a spus directorul ªcolii cu clasele I-VIII, din satul Cosnea, comuna Agas.
Toate cele patru scoli din comunele Balcani si Agas, vizitate de presedintele Consiliului Judetean sunt unitati care fac parte din programul “Ghiozdanul ªcolarului” prin care, scolarii si prescolarii care învata în mediul rural, primesc din partea Consiliului Judetean Bacau, un ghiozdan cu rechizite. Vasile Rata, primarul comunei Balcani, a declarat ca “programul Ghiozdanul scolarului este un proiect eficient, care vine în sprijinul tuturor elevilor, si, poate în acest mod, nu vom mai auzi de abandonul scolar".

Close Search Window