Administrator

sigle-proiect-nediscriminare1

 

Proiectul “Nediscriminarea înseamnă drepturi egale! Accesul echitabil al copiilor romi la servicii de sănătate - o condiție fundamentală într-o societate nediscriminatorie”, cod PEH009,  urmărește, dezvoltarea și pilotarea unui model de intervenție timpurie integrată pentru prevenirea riscului de îmbolnăvire la copii, model care a fost adaptat în funcție de rezultatele unui studiu. În plus, implementarea pilot în cele patru comunități (Corbasca şi Valea Seacă din Judeţul Bacău, respectiv Bolintin Vale şi Vărăşti din Judeţul Giurgiu), va permite ajustarea proceselor și procedurilor de intervenție astfel încât, forma finală a modelului de intervenție să reprezinte o descriere clară a pașilor de urmat pentru a crește accesul populației rrome la serviciile de bază la nivel comunitar- vaccinare, servicii pentru mamă și copil etc.

Studiul a fost realizat și este disponibil pe site-ul Institutului pentru Politici Publice – București (IPP), în secțiunea dedicată proiectului: http://www.ipp.ro/ipp-si-partenerii-sai-anunta-lansarea-proiectului-nediscriminarea-inseamna-drepturi-egale-accesul-echitabil-al-copiilor-romi-la-servicii-de-sanatate-o-conditie-fundamentala-intr-o-societate-nedisc/.
Acest studiu urmărește totodată și identificarea principalelor obstacole care generează astăzi situația de discriminare de facto a rromilor (în special a copiilor rromi) având ca premise excluderea sau lipsa de acces la serviciile primare de sănătate, la serviciile de prevenție, dar și de a facilita identificarea principalelor probleme, priorități sau direcții viitoare de acțiune în domeniu.
În baza acestui studiu a fost realizat modelul de intervenție timpurie integrată pentru prevenirea riscului de îmbolnăvire la copii.

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați următoarele persoane: Luciana Pascu-Cârlan, coordonator echipă județeană multidisciplinară, tel: 0234 513013, mobil 0727 828 931 și e-mail: luciana_pascu@csjbacau.ro sau Maria Huiban, asistent coordonator echipă județeană multidisciplinară, tel: 0234 537200 int 162/e-mail medahas2005@yahoo.com

-sgl1

 
Close Search Window