Administrator


    Joi, 6 martie 2014, la Slanic Moldova a avut loc receptia lucrarilor la proiectul ”Schi Parc”.

   În deschiderea conferintei de presa prilejuita de acest eveniment, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau declara: ”Este o zi pe care o asteptam de aproape 9 ani. A fost un proiect dificil, care, în pofida dificultatilor de diverse facturi cu care s-a confruntat, a fost finalizat cu bine multumita echipelor, atât din cadrul Consiliului Judetean Bacau cât si din Primaria Slanic Moldova. Din perspectiva turismului de sanatate si al celui de agrement, pârtia de schi ”Nemira” va fi un element în plus de atractie pentru turistii care viziteaza zona. Este un aspect important, în conditiile în care, viitorul turismului în judetul Bacau se aseaza pe acesta axa – Slanic Moldova – Târgu Ocna”.
La rândul sau, primarul orasului Slanic Moldova, Andrei Serban a subliniat ca ”este un eveniment pentru localitatea noastra. Beneficiile acestui proiect sunt considerabile, începând cu locurile de munca nou create în zona si evident cu relansarea turismului si a economiei adiacente”. 
    Proiectul ”Schi Parc Slanic Moldova” a fost realizat de Judetul Bacau în parteneriat cu Orasul Slanic Moldova si a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului; DMI 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.
     Bugetul total alocat acestui proiect a fost de 25.263.321,97 lei, asistenta financiara nerambursabila acordata fiind de 8.687.951,00 lei.
    Autoritatea de Management al Programului Operational Regional este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Organismul Intermediar responsabil pentru acest program fiind Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.
    Pârtia de schi Nemira este situata în partea de nord a statiunii Slanic Moldova, la o altitudine de 720m (punctul cel mai înalt de plecare). Are o lungime pe înclinare de 1414m, latime medie de 38m, o diferenta totala de nivel de 240 metri si o panta medie de 17,6%, înclinatie ce o încadreaza în categoria pârtiilor usoare si, implicit, îi confera pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.
    Pentru asigurarea unor conditii optime de practicare a schiului si pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarna, pârtia este prevazuta cu: instalatie de transport pe cablu, instalatie de înzapezit artificial, masina de batut zapada, instalatie de iluminat pentru nocturna, parcare auto, serviciu de salvamont s.a.
    Acest proiect, prin anvergura investitiei si obiectivele realizate, are caracter unicat atât la nivelul aplicantului cât si al partenerului.

Close Search Window