Comunicat de presă finalizare proiect - Decembrie 2021
Dotarea infrastructurii Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău
În data de 26.07.2019, Județul Bacău și Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 - Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Organismul Intermediar POR - Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord- Est au semnat Contractul de finanţare nerambursabilă nr. 4663 pentru implementarea proiectului „Dotarea infrastructurii Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău”, Cod Smis 124510.
Proiectul s-a derulat în perioada 26 iulie 2019 – 30 decembrie 2021 și a fost finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesiblității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A – Ambulatorii.
Valoarea totală a proiectului a fost de 8,935,554.63 lei, din care finanţare nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană a fost de 6,222,098.00 lei, finanţare nerambursabilă din bugetul național a fost de 2,488,839.20 lei, iar cofinanțarea beneficiarului la valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile a fost de 224,617.43 lei.
Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea nivelului de accesibilitate a ofertei de servicii de asistență medicală a Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, în vederea eficientizării sistemului de sănătate și a reducerii inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației județului Bacău.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Dotarea Ambulatoriului de Specialitate Adulti și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău cu un numar de 1574 echipamente și dotări.
2. Facilitarea accesului la serviciile de asistență medicală ale Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău pentru un număr de minim 117.118 beneficiari de infrastructură medicală până la finalul implementarii proiectului.
Rezultate obținute
- 1.574 echipamente și dotări achiziționate pentru Ambulatoriul de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău:
- 19 echipamente medicale de specialitate:
- Unitate videoendoscopie cu gastroscop si colonoscop
- Ecograf cu modul Doppler gastroenterologie
- Sistem ultrasonografic cu detectie fibroza hepatica(fibroscan)
- Cistoscop
- Ecograf cu sonda convexa, liniara și endorectala, pentru urologie
- Statie pentru testare cardio-pulmonara de efort
- Aparat de determinare factor de transfer prin membrana alveolo-capilara
- Aparat tomografie computerizata spirala, 16 slice-uri
- Eco-Doppler extracranian si transcranian
- Electromiograf
- Unit ORL cu fibrolaringoscop flexibil, endoscoape rigide, aspirator, microscop, sursa de lumina, monitor si irigator
- Ecocardiograf Doppler color(Cardiologie)
- Ecograf cu sonda de abdomen si parti moi, pentru medicina interna
- Electrocardiograf
- Doppler continuu pentru indice glezna-brat
- Ecograf cu sonda parti moi pentru endocrinologie
- Ecograf cu sonda musculo-scheletala pentru reumatologie
- Aparat RX monobloc cu doua posturi
- Mamograful digital
- 27 coșuri pentru colectare selectiva deseuri,
- 1 pachet eficientizare energetică (1308 tuburi LED si 219 becuri LED),
- 1 pachet accesibilizare persoane cu dizabilități (marcaje tactile avertizare scări).
- minim 117.118 beneficiari de infrastructură medicală dotată în cadrul proiectului
Impactul implementării proiectului la nivelul regiunii: Implementarea proiectului eficientizează activitatea Ambulatoriului de Specialitate Adulți si Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, prin scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament, ca urmare a dotării ambulatoriului cu aparatură modernă și performantă. De asemenea, impactul proiectului are vizibilitate și în creșterea accesibilității pacienților la serviciile medicale oferite prin dezvoltarea calității serviciilor oferite, ducând la intensificarea adresabilitații pacienților, prin scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament, ca urmare a dotării cu aparatură modernă și performantă a ambulatoriului.
JUDEȚUL BACĂU
Consiliul Județean Bacău, str. Mărășești nr. 2 , Municipiul Bacău, Județul Bacău
Cod poștal 600017, telefon 0234534481, fax 0234535012,
Poștă electronică presedinte@csjbacau.ro
Persoana de contact: Silviu Florian Botez - Manager proiect
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.inforegio.ro și facebook.com/inforegio.ro.
În data de 26.07.2019 Judeţul Bacău și Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 - Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Organismul Intermediar POR - Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord- Esta au semnat Contractul de finanţare nerambursabilă nr. 4663 pentru implementarea proiectului „Dotarea infrastructurii Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău”, Cod Smis 124510.
Proiectul se derulează în perioada 26 iulie 2019 – 30 decembrie 2021 și este finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesiblității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A – Ambulatorii.
Bugetul total este de 8,940,557.67 lei, din care finanţare nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană este de 6.244.832,13 lei, finanţare nerambursabilă din bugetul național este de 2.489.932,85 lei, iar cofinanțarea beneficiarului la valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile este de 225.792,69 lei.
Obiectivul general
- creșterea nivelului de accesibilitate a ofertei de se rvicii de asistență medicală a Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, în vederea eficientizării sistemului de sănătate și a reducerii inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației județului Bacău.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Dotarea Ambulatoriului de Specialitate Adulti si Copii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau cu un numar de 1574 echipamente și dotări.
2. Facilitarea accesului la serviciile de asistență medicală ale Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău pentru un număr de minim 117.118 beneficiari de infrastructură medicală până la finalul implementarii proiectului.
Rezultate așteptate
- 1.574 echipamente și dotări achiziționate pentru Ambulatoriul de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău: 19 echipamente medicale de specialitate, 27 coșuri pentru colectare selectivă deșeuri, 1 pachet eficientizare energetica (1308 tuburi LED și 219 becuri LED), 1 pachet accesibilizare persoane cu dizabilități (marcaje tactile avertizare scări).
- 117.118 beneficiari de infrastructură medicală dotată în cadrul proiectului, înregistrați pâna la finalul anului 2019.
Informaţii suplimentare privitoare la implementarea proiectului: Silviu Botez - manager proiect, e-mail silviu.botez@csjbacau.ro.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.inforegio.ro și facebook.com/inforegio.ro.