Administrator



    Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a participat astazi, 31 august, la Târgu Ocna, la o dubla festivitate. S-au împlinit 10, respectiv 11 ani de când Centrul de Îngrijire si Asistenta a Persoanelor cu Dizabilitati “Costache Negri” (C.I.A.P.D.) si Centrul de Recuperare si Reabilitare al Persoanelor cu Dizabilitati (C.R.R.P.D) si-au deschis portile.
    Cele doua centre de îngrijire au beneficiat de finantari nerambursabile, cu ajutorul carora au fost modernizate cladirile si a fost achizitionata aparatura medicala si terapeutica (kinoterapie, aqua terapie, masaj). Datorita tratamentelor din aceste centre si a terapiilor specializate (asistenta psihologica, logopedica, medicala, ergo si kinetoterapie), beneficiarii au o sansa la o viata atât cât se poate, apropiata de normal.
    Înca de la început, obiectivele acestor centre au fost depistarea, evaluarea si stabilirea nevoilor fiecarui beneficiar, elaborarea si implementarea de programe individualizate de îngrijire si asistenta pentru fiecare beneficiar ca si asigurarea de servicii de specialitate în functie de potentialul beneficiarilor, a tipului si gradului de dizabilitate. Serviciile oferite sunt permanent evaluate si monitorizate pentru a putea furniza cele mai potrivite scheme de terapie persoanelor cu dizabilitati.
    ”Am revenit aici, cu multa emotie si bucurie. Cu ani în urma, atunci când am lansat propunerea de a deschide aceste unitati, m-am adresat tuturor autoritatilor din zona. Deschiderea si propunerea de colaborare au venit din partea primarului orasului Târgu Ocna, domnul Silochi care a spus un da! hotarât initiativei. Sigur ca nu a fost usor, am întâmpinat multe obstacole, inclusiv la nivelul mentalitatilor dar, încet, încet, cu multa rabdare si tenacitate am reusit sa razbatem. Si iata-ne acum, ajunsi la 10, respectiv 11 ani de la inaugurare, cu multe activitati si rezultate bune în spate si cu sperante si optimism pentru viitor”, au fost cuvintele presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, în cadrul momentului festiv.
    Activitatile derulate în cadrul celor doua centre de la Târgu Ocna sunt programate în urma evaluarilor periodice ale beneficiarilor, realizate de catre membrii echipei multidisciplinare, în colaborare cu pedagogii de recuperare si cuprind activitati pentru formarea/dezvoltarea deprinderilor de autonomie personala, activitati de ergoterapie, stimulare senzoriala, activitati ludice simple, activitati de meloterapie la nivel de grup, suport psihologic/consiliere psihologica, consiliere sociala.


Close Search Window