Administrator


Consiliul Judetean Bacau, a participat în perioada 15-18 noiembrie 2012 la editia de toamna a Târgului de Turism al României  organizat la Centrul Expozitional ROMEXPO Bucuresti.
Reprezentanti din cadrul Directiei de dezvoltare durabila si managementul proiectelor precum si de la Serviciul public judetean pentru promovarea turismului si coordonarea activitatii de SALVAMONT, au  participat la acest eveniment prin proiectul „Promovarea judetului Bacau (ProBacTur) ca destinatie turistica: agrement, sanatate, cultura”, finantat prin Programul Operational Regional, axa prioritara „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, DMI 5.3 „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, în scopul cresterii atractivitatii României ca destinatie turistica”,  cod Smis 16028, pe care Consiliul Judetean Bacau îl are în implementare.
Acestia au promovat  3 pachete  turistice integrate de produse si servicii  reprezentative:
• ,,Turismul de agrement si balnear’’, constituit din produse turistice de agrement asociate cu tratament balneo-terapeutic oferit nu numai de statiunea Slanic Moldova, numita cândva, pe drept cuvânt ,,Perla Moldovei” cu cele 12 izvoare vindecatoare ci si de orasul Tg. Ocna sau Salzburgul Românesc, cu izvoarele sale de ape minerale si cu renumita salina în interiorul careia exista un sanatoriu de boli respiratorii.
• ,,Turismul Cultural’’, constituit din case memoriale si  centre de cultura, puse în valoare  pentru aducerea aminte a personalitatilor din judetul Bacau, precum: Centrul de Cultura "Rosetti Tescani-George Enescu" din Tescani si casele memoriale din Bacau ale poetului precursor al post - modernismului românesc „George Bacovia”, a pictorului „Nicu Enea” si nu numai. De asemenea,  muzeele precum Muzeul etnografic din curtea  bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Darmanesti care completeaza, asa zisul drum al muzeelor din judetul Bacau, pe cele doua din municipiul  Bacau si anume: Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu" cu sectiile istorie, arta si etnografie si Complexul Muzeal de ªtiintele Naturii ,,Ion Borcea", reprezinta obiective turistice culturale atractive pentru oricare iubitor de istorie, arta , etnografie si natura.
• ,,Turismul ecumenic’’ reprezinta cel de-al treilea pachet turistic si este compus dintr-o importanta salba de lacase de cult. Numai orasul Tg. Ocna are ridicate un numar de 24 de biserici la 14 000 de locuitori, printre acestea, se numara si Biserica “Sfânta Varvara”, situata în mina de sare “Trotus” din oras. Lacase de cult speciale precum: Biserica din Borzesti, ridicata în 1494 de ªtefan cel Mare împreuna cu fiul sau, Alexandru-Voda, care a zidit în 1491 Biserica Precista din Bacau, Manastirea Bogdana din comuna ªtefan cel Mare, ridicata în 1660, refacuta dupa 100 de ani si care adaposteste un fond de carte veche pretios, Manastirea de la Runc sau Manastirea de la Rachitoasa care a fost înaltata în 1697, Manastirea Magura Ocnei din apropierea orasului Tg. Ocna, construita între 1750-1757, contureaza profilul turistic al judetului nostru.

Prin prezenta judetului Bacau la Târgul de Turism al României, a existat posibilitatea de a face cunoscute, potentialilor turisti atât români cât si straini, valentele cultural spirituale si peisajele unice mirifice cu izvoare de ape minerale curative ale judetului Bacau, adevarate marturii ale unei destinatii turistice atractive si importante, trezindu-le acestora interesul pentru a  descoperi judetul Bacau.

Close Search Window